XII Collegium praxis neurologicae - „Шумен и приятели 2018”

Дружеството на невролозите от Шуменска област с подкрепата на „МБАЛ - Шумен“ и под егидата на Българско дружество по неврология организира след кратко прекъсване традиционните годишни срещи на невролозите от страната.

Дванадесетия Collegium praxis neurologicae - „Шумен и приятели 2018” ще се проведе от 2 до 4 ноември в хотел Шумен.

В рамките на научно-практическия форум на 3 ноември от 9.00 до 14.00 ще се проведе национална работна среща „Лечението на острия мозъчен инфаркт с тромболиза – предизвикателство или ежедневна практика. Въпроси и отговори.” На срещата ще вземат участие ръководители на клиники и отделения от водещи болници в страната – „Св. Анна“, „Пирогов“ и „Софиямед“, както и невролози от много болници в страната.

По време на срещата ще има научни симпозиуми, в които лектори ще бъдат изтъкнати преподаватели от неврологична общност – акад. проф. Иван Миланов, председател на българското дружество по неврология, акад. проф. Лъчезар Трайков от болница „Александровска“, проф. Капрелян от болница „Св. Марина“ Варна, проф. Цветанов от Университетската болница в Плевен и други.

Практическите  аспекти в лечението на неврологичните заболявания ще бъдат представени в две специални сесии – „Личният опит“ и традиционната Dr Chaos Academy, в които ще участват невролози от страната.

Паралелно с научните и практическите прояви ще се проведе и сесия за неврологични медицински сестри, където ще се дискутират специфични проблеми при грижите за неврологично болни.