Отделение по УНГ организира научно-практическа конференция

Отделението по „Уши, нос и гърло” към Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен организира научно-практическа конференция на тема „Съвременни аспекти в оториноларингологията”. Събитието е под егидата на Катедра УНГ болести в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Царица Йоанна - ИСУЛ” София.

В конференцията „Съвременни аспекти в оториноларингологията” участие взеха над 40 членове на Дружеството по оториноларингология в Североизточна България.

В първата част на конференцията основно се дискутираха проблеми свързани със заболявания на ушите и намаляване на слуха. Лекции по темата изнесоха проф. Иван Ценев и проф. Д. Димов, от УМБАЛ „Царца Йоана” гр. София, д-р Росица Страшимирова от МБАЛ Шумен също така и д-р Красимир Бозов завеждащ отделението по Уши, нос и гърло в шуменската болница.

Втората част на форума бе свързан с Риноларингологията. Темите които се засегнаха в тази част са: Хирургическо отстраняване на назофарингеален фибром, Един поглед върху възможностите пред оториноларинголога за лечение на обструктивната сънна апнея, Множество усложнения при одонтогенен синуит – тромбоза на кавернозен синус –случай от практиката и други.

В конференцията участват лекари и преподаватели от ИСУЛ и различни лечебни заведения от цяла Североизточна България.